Ingen trodde på meg

Hei lesere!

Det er vanskelig å tro når noen sier at de har vært med på en så stor norsk serie som Hotel Cæsar, om det er sant eller ikke. Men jeg har video bevis og bilde bevis 🙂
Nå var dette i 2013 så det er mange år siden jeg var med og kunne gjerne blitt med på mer 😀 
Ingen trodde på meg da jeg sa jeg hadde vært med i Hotel Cæsar, jeg har aldri fått tak i bevis da jeg ikke har funnet noe på nett, men nå har jeg endelig fått det til etter 3år 🙂

Video:
Der står jeg både til venstre og i bakgrunnen med rosa bukse 🙂

Sumo (om du har) Sesong 30 ep 58, 22:34 
Bakgrunnen med rosa genser 🙂

 

Søvnforstyrrelser

Hei leserne mine ❤

Tenkte jeg skulle lage et blogg innlegg om søvnforstyrrelser siden det er ganske mange som har det inkludert meg, så da kjører jeg bare på 🙂

Det å ha søvnforstyrrelser har ødelagt meg, ikke bare er jeg sliten og trøtt utover hele dagen, men jeg får også som regel masse energi før leggetid. Det er stor forskjell på å ha søvnforstyrrelser og en dårlig døgnrytme. De fleste mener de har søvnforstyrrelser (søvnproblemer) fordi de ikke får sove og er oppe hele natten og har enten ikke sovet eller bare sovet i 1time, og det er ikke riktig for din døgnrytme er det DU som styrer, søvnforstyrrelser er ikke så lett og kontrollere. Så…

Hva menes med søvnforstyrrelser?
Søvnforstyrrelser vil si at man har problemer med å sovne, at man våkner flere ganger i løpet av natten eller at man ikke føler seg uthvilt når man våkner (B-mennesker). Cirka en tredjedel av befolkningen opplever søvnforstyrrelser fra tid til annen.

Hva er årsaker til søvnforstyrrelser?
Det kan være mange forskjellig årsaker til at man får problemer med søvnen. Kortvarige søvnproblemer har som regel en åpenbar årsak, mens det ved langvarige søvnproblemer kan det være vanskeligere å finne årsaken.

Søvnforstyrrelser forekommer oftere i perioden med mye stress, personlige problemer og bekymringer. Andre årsaker kan være angst, depresjon, stoffskiftesykdom og smertetilstander.

 

Gode råd for bedre søvn
✿ Innarbeid en regelmessig rytme for når du står opp og legger deg. Stå opp til omtrent samme tid hver dag, selv om du har sovet lite.
✿ Unngå å sove om dagen. Trenger du en middagslur, begrens den til 20 minutter.
✿ Få minst en halvtimes dagslys hver dag. Bruk av lyslampe kan være et alternativ.
✿ Mosjoner regelmessig, men unngå hard fysisk aktivitet de siste timene før du skal legge deg.
✿ Sørg for å være passe mett før du skal legge deg (ikke legg deg stapp mett).
✿ Unngå kaffe, te og cola (brus generelt) på kveldstid.
✿ Stump røyken! Røyk uansett ikke før du legger deg, fordi røyking øker pulsen og gjør kroppen urolig.
✿ Ikke bruk alkohol som sovemiddel. Alkohol kan gjøre at du faller lettere i søvn, men gir ofte urolig søvn med mange oppvåkninger.
✿ La være å se på klokka hvis du våkner om natten. Må du opp for å tisse, unngå sterkt lys (elektrisk stearinlys). Ikke begynn med andre gjøremål, og kom deg tilbake under dyna før du rekker å våkne helt.
✿ Lær deg avspenningsteknikker. Bruk dem når du skal sove og hvis du våkner om natten.
✿ Stå opp igjen om du ikke har sovnet innen 30 minutter. (trykk her)

✿ Sørg for mørke, ro og moderat temperatur på soverommet. Bruk eventuelt en maske over øyene og ørepropper i ørene.
Bruk soverommet til å sove i, ikke som arbeidsrom eller TV-rom.
Ved problemer med snorking kan snorkeplaster eller snorkespray forsøkes. Disse åpner nesen og/eller svelget slik at snorkingen kan reduseres.

Behandling av søvnforstyrrelser
Det finnes naturlegemidler med urter som har lang tradisjon i folkemedisinen som søvnfremmende, avstressende og beroligende middel. Har du langvarige søvnproblemer bør du oppsøke lege.

 

Håper dette var nyttig for dere som sliter, jeg er på bedringens vei med disse tipsene 🙂