Svar på hår Q&A

Hei lesere!

Jeg hadde laget en video og var klar for å redigere den, men redigerings programmet mitt vil ikke samarbeide med meg. Så jeg blir å legge den ut skriftlig istedenfor, og jeg tenker å legge ut slike ting skriftlig som spørsmålsrunder og andre ting som inneholder det å sitte stille å snakke, med mindre det er noe viktig som er bedre under tale enn bokstaver. Jeg tenker at det er best da det som regel er kjedelig å se på, samt så synes jeg det er passe kjedelig da jeg ikke er vant til å være foran kameraet og roter mye når jeg snakker 😂

Hvor lenge må man gå skole for å bli frisør?
– Det varierer nok litt om du går VGS eller privatskole, men siden jeg gikk på vgs så blir jeg å gå utifra det. På videregående må du først gå VG1 Design & Håndtverk, men du kan kryssløpe fra Helse & Oppvekst/Barn & Ungdom. Videre da søker du deg på frisørlinja på VG2, og VG3 er da du er ute i bedrift som lærling. –

 

Hvordan får man håret til å vokse fortere og unngå tørre/splitte tupper?
– Det er viktig at du stusser tuppene og fukter dem om de er tørre, om du unngår dette så kan tuppene dine dele seg. Det gjør at håret ditt knekker av. Anbefaler at du klipper tuppene dine hver 3 måned, om du har farget eller bleket håret ofte så anbefaler jeg hver 3 uke, og at du prøver å fukte tuppene dine med olje (for hår). KUN smør oljen i tuppene. Om du føler at det ikke hjelper så anbefaler jeg å høre med en frisørsalong nær deg, de kan gi deg det håret ditt trenger da jeg ikke får gjort så mye over nettet.
Det over her er viktig om du vil at håret ditt skal vokse, for som jeg sa: unngår du det så knekker håret og du føler at håret aldri vokser. Da kan du også gi hodebunnen din en massasje, det hjelper på å stimulere hodebunnen for at håret skal vokse fortere. Gjerne masser hodebunnen mens du er i dusjen med shampoo eller kur, masser aldri hodebunnen med balsam, det får dere vite om hvorfor lenger nede.
Vitaminer gjør håret sterkere, men det er ikke alltid vitaminer i produkter hjelper for alle, så da er det best å ty til vitaminer som svelges. Da er det viktig med ett sunt kosthold eller en tur til legen ved behov.
Jeg måtte til legen da jeg sliter med ekstrem
 røyting, gjør du det samme så kan legen sjekke deg for hvilke vitaminer kroppen din mangler slik at du får dem. Du behøver ikke snu om hele kostholdet, det holder med å velge sunnere mat som frukt og grønnsaker.
Det er viktig at du drikker mye vann, det er anbefalt å drikke 2L(liter) HVER dag og helst ikke mer enn det, da det er mulig å drukne om man drikker for mye. Det hjelper ikke bare på håret, men det hjelper også på å rense kroppen.
Ikke børst håret vått, ved behov kan du bruke en kam med store mellomrom mellom kam-tennene. Og helst unngå varme på håret så mye som mulig. –

 

Hvordan vet man hvilke hårfarger man passer?
– Det er en utfordring å vite, man lurer alltid på åssen farger man passer men er redd for å prøve i tilfelle man ikke kler det.
Det er anbefalt å gå for kalde farger om man er varmtonet i huden, og varme farger om man er kaldtonet.
Ikke alle skjønner hvilke farger som er kalde og varme, så jeg har lagt til bilder som viser varme og kalde farger.

For å finne ut av åssen fargetone du har, så kan du enkelt finne ut av det ved å presse tommelen din på hånden din. Ikke i håndflaten.
Gul = Varm
Grønn = Nøytral
Blå = Kald

Om du får blanding så er det helt greit. Ikke gå for mørke og kalde farger om du er blek i huden, du vil rett og slett se ut som et spøkelse😅

 

Artic Fox eller Manic Panic?
– Jeg har aldri brukt noen av dem, så jeg kan ikke si så mye om dem desverre. –

Hva synes du om at folk bestiller ordentlig bleking, men gjør det hjemme?
– Hva legger du i ordet bestille? Om man bestiller fra en nettside eller noe så er ikke det ordentlig bleking. Det er tryggere å kjøpe bleking i salong da vi tilrettelegger hvor mye prosent i vannstoff håret ditt tåler.
Men om du roter det til hjemme, så vil det koste deg mer i å fikse det, enn at vi gjør det fra bunn av. –

Hvilke farger har du hatt på håret?
– Ååååh, ja det er en del farger kan man si 😂 Jeg har noen på instagram om du vil titte: apriljenta

Jeg har bleket hår. Nå har jeg farget det mørkt til høsten, men så ble det grønt. Hva gjør jeg nå?
– Nå vet jeg ikke hvordan håret ditt så ut før du farget det mørkt, men alt jeg kan fortelle deg er at du trenger noe rødt!
Rødt korrigeres med grønt, så jeg anbefaler deg også til å gå til en salong slik at de kan gi deg det du trenger da jeg ikke får gjort mye over nettet. Men jeg håper det ordner seg for deg! For det er nok ikke noe gøy å oppleve. 😊

Hva gjør jeg for at håret mitt ikke skal bli fett så fort? Uansett hva jeg gjør, så blir det aldri bra.
– Jeg kan ærlig innrømme at jeg selv sliter med fett hår, og jeg lærer aldri av det jeg IKKE skal gjøre😂 Husk at fett er ikke ille, det produseres for å beskytte håret, me jeg skjønner at det kan være ekkelt.
IKKE rør håret ditt! De fleste liker å dra fingrene igjennom håret eller grafse litt i hodebunnen, gjør du det så stimulerer du for at det produseres mer fett.
IKKE bruk balsam i hodebunnen. Balsam er ikke laget for hodebunnen, den er laget for å lukke skjellaget i hårstråene.
Unngå produkter som hårspray, gele, hårvoks osv.
Bytt på senga/putetrekk oftere om du ikke gjør det allerede. Gjerne bytt til silke da flere har opplevd at det er bedre for håret.

 

Det var spørsmålene for denne gangen. Håper svarene mine var greie.
Nå skal jeg legge meg😂