Spm fra video | Min mening om diett

Hei lesere.

Jeg har nettopp lagt ut en video der jeg har svart på noen spørsmål, kun for å komme sakte tilbake med youtube og blogging. Jeg har ikke hatt noen inspirasjon til å blogge ennå, men nå har jeg funnet noe å skrive om 🤓

Jeg ble spurt: Diett tips
 Så her er svaret mitt på det spørsmålet.

Folk går på dietter for forskjellig grunner, noen må mens andre velger. Siden jeg er stor i kroppen og har vist folk at jeg trener og er interessert i en bedre helse, så har jeg blitt spurt om diett til noe jeg tenker er for vekttap.
 Jeg personlig mener at diett er et desperat rop på at man gjør alt for å gå ned i vekt, noe jeg synes er teit og trist.

Så istedenfor å anbefale dietter jeg ikke går på eller aldri kommer til å gå på frivillig, så tenker jeg å dele hvordan dere kan snu om kosthold og livsstil. Det vil bli mye bedre for dere i lengden.
 Jeg selv har snudd om mye av kostholdet og livsstilen min, men det er visste ganger jeg sliter litt med tanke på at jeg har en spiseforstyrrelse jeg strever med.

 

KOSTHOLD:

Kosthold er et av de viktigste delene av en god livsstil. Her deler jeg også eksempel bilder på hva jeg spiser.
 Det er viktig å balansere kostholdet med ca 50/50 i både sunt og usunt. Du kan gjerne gå høyere i prosent på et av mat valgene, så lenge du går høyere i prosent i det som er sunt.

Jeg er kjøtteter, så jeg deler da mat som inneholder kjøtt. Er du vegetarianer eller innenfor den kategorien, så regner jeg med at det er så enkelt at du bare spiser tofù?
 Her deler jeg da sunn mat med usunn mat. Ris, poteter og saus er noe du IKKE skal ha i deg, men du kan fint spise det om du har lite av det. Om du skal spise det, så er det anbefalt med 2ss ris, 1 stor potet eller 2 små (kommer an på størrelsen, er de knøtt små, så kan du ta 4) og 1 liten øse med saus.
 Brød er heller ikke anbefalt da du blir oppblåst, det er noe jeg fremdeles lærer. Vanskelig er det da jeg ikke er spesielt glad i knekkebrød 😅


(Klikk på bildet for å komme direkte til min trenings insta, om du ikke eier egen treningskonto men vil følge. Vennligst les bioen min, følger du ikke det som står, så slipper jeg deg desverre ikke inn)

 

UNNE SEG NOE GODT:

Det er fult lov til å unne seg noe godt, som macern, BK eller mat som inneholder fett, smør eller olje. Men er du streng med deg selv, så rører du ikke slik mat mer enn EN gang i måneden eller hver andre måned.
 Godis i helgene? Skal du spise godis så får du KUN størrelsen på bollen jeg har vannmelon i (se bildet lenger oppe), og du må velge om du vil ha chips, godteri eller is om du ønsker det. Du får ikke blande eller ha flere boller stående, og den bollen er KUN det du får og et glass med brus om du drikker det. Alkohol er ikke anbefalt, da det gjør kroppen ubalansert om du prøver å gå ned i vekt.

 

AKTIV LIVSSTIL:

Ønsker du å være aktiv så kan du det. Aktivitet og mosjon er utrolig viktig for kroppen din! Og det er viktig for ALLE kropper.
 Du behøver ikke et treningstudio for å holde kroppen din aktiv, da du fint kan bevege deg ved å gå turer, gå rundt på senteret, ute i byen, i Sverige om du er på tur der, gym om du går skole eller er et sted med gym, sykkel, svømming eller ski om vinteren.

Du velger selv åssen du ønsker at kroppen din skal være aktiv, så lenge du rører på deg så er det godt nok. Men å gå til og fra toalettet eller kjøleskapet er ikke nok mosjon for kroppen din. Du må fysisk ut eller gjøre noen aktiviteter inne om du ikke ønsker å gå ut. Da finnes det mange flotte instagrammer du kan titte på, som FunkyGine og mange flere!

Om du bare gidder å vri om livet ditt bitterlitte gran, så er det mye bedre for kroppen din enn å teste ut dietter, piller og shakes. Du vil fort legge merke til at du føler deg mye bedre, OG du lever lenger om du passer godt på helsen din! 😁